Welk mentaal en fysiologisch type (prakriti) ben je? - Jo Ann
15711
page-template-default,page,page-id-15711,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
IMG_1968-2

Welk mentaal en fysiologisch type (Prakriti) ben je?

Bij de conceptie wordt bij ieder mens de combinatie en verhouding van vata, pita en kapha (de drie dosha’s) bepaald in een zeker evenwicht. Je blijft gezond bij instandhouding van dit evenwicht. Wanneer je de constitutie begrijpt, kun je jouw psychische neigingen, jouw sterke en zwakke punten, en ook jouw fysiologische sterke en zwakke gebieden beter begrijpen.

Naarmate omstandigheden veranderen – vanwege vermoeidheid, stress, onze emotionele toestand, lichaamsbeweging of gebrek eraan, het weer, dieetkeuzes, etc – verandert ook het evenwicht. Deze gewijzigde toestand van de dosha’s weerspiegelt jouw actuele gezondheidstoestand, genaamd vikriti.

Wat is jouw levensritme?

Afhankelijk van jouw basisconstitutie en jouw klachten vraagt Ayurveda verandering in jouw routine. Ayurveda ziet een relatie tussen levenskwaliteit en het ritme en de patronen in de dagelijkse activiteiten en ritme en invloeden van de seizoenen. Door hier rekening mee te houden in het dagelijks leven ondersteun je gezondheid en een gevoel van welbevinden.

In een consult wordt er  aandacht besteed aan factoren die te maken hebben met je levensstijl: werk, relatie, gezin, vrienden, dagelijkse routine, omgang met emoties, persoonlijke overtuigingen, (het niet hebben van) rustmomenten, liefhebberijen en beweging. Samen kijken wij naar wat voor jou een optimaal evenwicht is, zodat jij je goed voelt, met keuzes die bij jou passen en je in balans brengen.

IMG_1122