OVER JO-ANN - Jo Ann
15762
page-template-default,page,page-id-15762,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

OVER JO-ANN

IMG_1114

Van jongs af aan ben ik opgegroeid met gezondheid. Mijn moeder is heel bewust in alles wat ze doet, van voeding, -de natuur, -sociale verantwoordelijkheid tot aan het type katoen dat wij droegen. Gezondheid was thuis altijd een onderwerp van gesprek, toen en nog steeds.
Als econoom heb ik ruim vijftien jaar in het bedrijfsleven gewerkt in leidinggevende functies. In die jaren ben ik door een bewustwordingsproces gegaan. Zo werd mijn interesse voor mensen verdiept, met name hoe ze te inspireren en te motiveren, en het beste uit zichzelf te halen –hierbij bleek luisteren de sleutel. Dat ging mij heel natuurlijk af en gaf mij uiteindelijk veel voldoening. Steeds meer richtte ik mij op het vraagstuk van zingeving met de invulling van mijn werkende leven en groeide de behoefte om nog dichter bij mensen te staan en een verschil te kunnen maken. Ook mijn persoonlijke ontwikkeling kreeg de ruimte met het volgen van opleidingen, trainingen en workshops op het gebied van bewustzijnsontwikkeling.
Ik ben mij gaan bezig houden met de vraag wat gezond is. Het viel mij op hoeveel mensen zeggen ‘heel gezond te leven’ en in realiteit blijkt daar heel wat verschil in te zitten. Onderzoek deed ik door studies te volgen op het gebied van gezondheid zoals binnen de leer van ayurveda en yoga. Beweging is daarbij essentieel en ik zou niet zonder kunnen.
Inmiddels heb ik een gezin met twee kinderen en vind ik het heel belangrijk om hen die basis van een gezonde levensstijl mee te geven. Het blijft natuurlijk een uitdaging om de juiste balans te vinden, om binnen bepaalde grenzen soms ook de teugels te kunnen laten vieren.
De opleiding tot coach heb ik met veel plezier afgerond omdat het goed aansluit op en verdieping geeft aan mijn professionele ervaring. Hierin ontwikkelde ik een persoonlijke stijl waarbij ik streef naar verbinding. Zoals in de verbinding van wat ik noem; liefdevolle confrontatie -om zaken niet uit de weg te gaan, maar tegelijkertijd empathisch te zijn en het goede te blijven benoemen. En zoals in de verbinding tussen lichaam en geest. Alles komt nu samen in mijn rol als voedings- en vitaliteitscoach.