Ayurveda - Jo Ann
15691
page-template-default,page,page-id-15691,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
IMG_1835-2

Ayurveda

Ayurveda is meer dan 5000 jaar oud en één van de meest uitgebreide systemen van gezondheidsleer. Het systeem geeft inzicht in hoe je een lang en gelukkig leven kan leiden. Het kent vele toepassingen op het gebied van voeding, levensstijl, kruiden, dagelijkse routine, beweging, welbevinden en vitaliteit. Ayurveda is de enige natuurgeneeskunde die officieel erkend is door de Wereld Gezondheids Organisatie vanwege haar aanvullende waarde op de reguliere gezondheidszorg.

 

De Ayurveda is een systemische benadering van verschillende voedingsmiddelen voor verschillende mensen. De ayurveda reikt ons een methode aan om ons bewust te worden van hoe de subtiele eigenschappen van onze voeding onze constitutie beïnvloeden. Daardoor kunnen wij meer genieten van ons voedsel en (gezondheids)klachten verminderen of voorkomen.

 

Er zijn meer factoren die Ayurveda in acht neemt om een gezond dieet samen te stellen. Er wordt in de eerste plaats rekening gehouden met de individuele constitutie en de stofwisseling. Iemand kan nog zulke kwalitatief hoogstaande producten nuttigen; als de hoeveelheid, de keuze en de bereiding niet overeenstemmen met zijn spijsvertering zal het hem eerder uit balans brengen.

 

Bovendien is het van belang om te kijken naar iemands cultuurbepaalde eetgewoonten, de omgeving, de seizoenen, het tijdstip en het klimaat voor de keuze, bereiding en vertering van voeding.

 

In evenwicht leven volgens jouw natuur behoudt of brengt gezondheid en levert de voorwaarden voor een gelukkig en stabiel leven, waarin je in evenwicht bent met jouw omgeving en een bron van welzijn voor anderen.